Motorcykel

Riskutbildning för mc ?
För att få motorcykel Körkort ,
krävs att du har genomförd en MC riskutbildning och det är obligatorisk och riskutbildningen omfattar två delar ,  riskettan och risktvåan , som kallar för risk 1 MC och risk 2 

Vi som Halkbana Stockholm hjälper med inom MC körkort

Riskutbildning MC del 1

Risk 1 MC handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken i övrigt. Riskutbildning del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs. Efter genomförd utbildning skickar vi in uppgifterna elektroniskt till Transportstyrelsen.

Boka din MC risk 1 online

Riskutbildning MC del 2

Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Risk del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs.

Du som har ett giltigt körkort för motorcykel och har gått riskutbildning  behöver inte gå om kursen för en högre motorcykelbehörighet. Riskutbildning för MC är giltigt i 5 år. Observera att, riskutbildning för personbil gäller inte för motorcykel.

Boka din MC risk 2 online

Riskutbildning Motorcykel

Vid kurstillfället hos oss får du som elev låna kläder, hjälm och motorcykel utan extra kostnad. Du kan självklart ha med dig egen utrustning. Däremot vill vi att du tar med dig egna underställ av hygieniska skäl. Du kan även köpa detta hos oss om du inte har det (storlek, XS, S, M, L, XL). Kom ihåg att du som elev ansvarar för användningen för din egen utrustning.

Mer information om motorcykelkörkort hittar du här.

Boka nu

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer